Abonelik İptali

Ziraat Bireysel Emeklilik İptal Etme, Numarası Ve Formu

Ziraat Bireysel Emeklilik Ödemeleri İptal edilebilir. İptal edilen bu tutarlar kişinin banka hesabına yatmaktadır. Bu durum Ziraat Bankası için de geçerlidir. Banka bireysel emekliliğin iptali için kullanıcılara birden fazla seçenek sunmaktadır. Bireysel emeklilik sisteminin amacı çalışma hayatları boyunca bireylerin maaşlarında yapılan kesintilerin uzun vadede ilave gelir haline dönüştürmektir. 2017 yılında kabul edilen düzenleme ile çalışanlar otomatik olarak BES sistemine dahil edilmiştir. Bu durumda çok sayıda çalışan bireysel emeklilik iptal etme işleminin arayışına girmiştir. Maaştan yapılan kesinti çoğu çalışan için maddi yük oluşturduğundan iptal talepleri oldukça fazladır.

Ziraat Online BES İptali Nasıl Yapılır?

Ziraat online BES iptali için https://www.turkiyehayatemeklilik.com.tr/ internet adresi kullanılır. Önceleri Ziraat Emeklilik olarak bilinen firma artık Türkiye Hayat Emeklilik ismini almıştır. Sitede sağ üst kısımda yer alan online işlemler sekmesine tıklanır ve burada bireysel, kurumsal, acente seçeneklerinden en uygun olanı seçilir. Bireysel iptaller için TC kimlik numarası girilerek sorgulama yapılır. Böylece ilgili kişiye ait poliçe ya da sözleşme bilgileri olup olmadığı ekrana gelecektir. Buna göre çıkan sözleşme bilgileri iptal seçeneği üzerinden geçersiz hale getirilebilir.

Online iptal işlemlerinin yanı sıra kullanıcılar 0850 202 20 20 müşteri hizmetlerinden, Ziraat mobil şubeden ve bankanın kendi şubeleri üzerinden de yapılabilir. Otomatik sisteme dahil olunduktan sonra kullanıcılar ilk iki ay içerisinde koşulsuz iptal etme hakkına sahiptir. Çıkış talebi sisteme iletildikten sonra ortalama on gün içerisinde kesinti yapılan tutarlar kişinin hesabına iade edilmektedir.

Ziraat Bankası BES İptal Dilekçesi

Ziraat Bankası BES iptal dilekçesi kendi içerisinde birkaç bölümden meydana gelir. Kullanıcıların aklındaki soru işaretlerini gidermeyi amaçlayan bu form sahip olunan avantajlar, ayrılma halinde kaybedilecekler, katılımcı bilgileri, diğer hususlar ve ayrılma talep formu gibi içeriklere sahiptir. İptal talebini iletmek isteyen kullanıcıların ayrılma talep formunu doldurmaları gerekir. Formda doldurulması gereken alanlar şu şekildedir:

  • TC kimlik numarası
  • Katılımcının adı soyadı
  • Telefon numarası
  • Hesabın bulunduğu banka ismi
  • Bireysel emeklilik sözleşme numarası
  • Şube adı ve kodu
  • IBAN numarası
  • Hesap numarası

Bunlara ek olarak nakit ihtiyacı, satış aşamasında yanlış bilgilendirme, hizmetlerden duyulan memnuniyetsizlik ve diğer sebepler seçeneklerinden biri seçilerek iptal nedeni de yazılmalıdır. En son kısımda ise adı soyadı, tarih ve imza bölümleri doldurulmaktadır.

Ziraat BES İptalinde Para İadesi

Ziraat BES iptalinde Para İadesi eğer başvuru ilk iki ay içinde yapılırsa herhangi bir kesinti olmadan geri verilecektir. Diğer sürelerde yapılan iptaller için kullanıcı bakiyesinden kesitiler yapılacaktır. Giriş aidatı kesintisi, gelir vergisi kesintisi yapılan kesintiler arasında yer almaktadır. Sözleşmesi beş yıl olan kullanıcılar için fon işletim gider kesintisi hariç başka bir kesinti yapılmamaktadır. Gelir vergisi kesintisi yapılırken şu oranlar dikkate alınır:

  • 10 yıldan önce iptal edilirse %15
  • 10 yılı doldurmuş fakat 56 yaşını tamamlamamışsa %10
  • Hem 10 yıl hem de 56 yaş doldurulmuşsa %5

Ziraat Bireysel Emeklilik İletişim

Ziraat Bankası Bireysel Emeklilik İletişim için müşteri hizmetleri, genel müdürlük, bölgeler, acenteler ve acente olan bankalar kullanılabilir. Aynı zamanda eposta ile iletişim kurmak da mümkün olup bunun için bilgi@turkiyehayatemeklilik.com.tr adresine eposta gönderilebilir.

Ziraat Emeklilik müşteri hizmetleri 0850 202 20 20 numarasından destek vermektedir. Tüm soru, sorun, öneri ve görüşler için müşteri temsilcisi ile iletişim kurulabilir. İletişim için 0212 310 39 99 faks numarası da tercih edilebilir. Ziraat bireysel emeklilik ya da yeni adı ile Türkiye Hayat Emeklilik acenteleri ve acenteleri olan bankalarla ilgili internet sitesinde illere göre liste mevcuttur. Bu listeden her kullanıcı kendine en yakın acenteyi bulup irtibata geçebilir.

Ziraat Bireysel Emeklilik Sorgulama

Ziraat Bankası için Bireysel Emeklilik Sorgulama işlemleri online olarak yapılabilir. Sorgulama için TC kimlik numarası bilgisi yeterlidir. Bunu yanı sıra kullanıcılar sisteme giriş yaparak mevcut durumları ile ilgili daha kapsamlı bilgiye ulaşabilir. Bunun için TC kimlik numarasına ek olarak cep telefonu numarası ve güvenlik kodu da yazılır. Ardından sağ alt kısımda bulunan giriş kısmına tıklanır. Telefon numarası yazılırken başında 0 olmamasına dikkat edilmelidir.

Kullanıcılar isterlerse bireysel emeklilik sorgulamalarını e devlet üzerinden de gerçekleştirebilirler. Bunun için TC kimlik numarası ve e devlet şifresi ile sisteme girilir. Hizmet detayları Emeklilik Gözetim Merkezi bireysel emeklilik sistemi devlet katkısı kullanım ve limit bilgileri sorgulama kısmında yer almaktadır. Bu işlem e devlet BES sorgulama olarak da bilinir.

Ziraat Bireysel Emeklilik Fon Değişikliği

Ziraat Bankası Bireysel Emeklilik Fon Değişikliği için başlangıç fonu işlemlerinde bireysel internet şubesi kullanılabilir. Böylece işlemler daha hızlı hale gelecektir. Şubeye girildikten sonra sol bölümde yer alan “değişiklik ve talepler” kısmına tıklanır. Ekrana gelen otomatik katılım sözleşmesi ve ardından fon değişikliği talebi alanlarına girilir, böylece talep iletilir. Daha sonra kullanıcıya fon değişikliği linkini içeren bir eposta gönderilir.

İsteyen kullanıcılar SMS ile fon değişikliği de yapabilir. Bunun için FON yazıp boşluk bırakıp TC kimlik numarası yazılıp bir boşluk yapılıp SÖZLEŞME NO. Yazılıp 4757’ye kısa mesaj atılır. Değişim işlemi boyunca belirtilen aşamaların takip edilmesi gerekmektedir. Aksi takdirde değişiklik işlemi gerçekleşmeyecektir.

Benzer Tarifeler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu