İnternet Haberleri

İşkur İş İlanları Başvuruları 2023: Giriş, Kayıt Belgesi

İşkur İş İlanları Başvuruları 2023 hem firmalarda çalışacak işçi arayanlar için hem de kendilerine uygun şartlarda iş arayanlar için doğru seçenekleri bir araya getirmektedir. Bu durumlarda iş arayanlar ve çalışan arayanlar yardım almak için ilk olarak Türkiye İş Kurumu yani diğer adıyla İŞKUR’a başvurularda bulunur. Fakat yüzlerce kişi İŞKUR üzerinden iş aramak ya da işçi aramak için yapılması gerekenleri bilmemektedir.

İşkur İş İlanları Başvuru Aşamaları

İşkur İş İlanları Başvuru Aşamaları; İş aramakta olan vatandaşlar öncelikle www.esube.iskur.gov.tr sitesi üzerinden kendilerinin bir özgeçmiş oluşturmaları istenmektedir. Daha sonra site içerisinde yer alan iş arayan butonuna tıklanarak özgeçmiş formu doldurulur. CV oluşturulduktan sonra sistem yönlendirmesiyle verilen bilgiler doğrultusunda eşleşmeler gerçekleşir. Tüm bu İşkur İş İlanları Başvuru Aşamaları kapsamında dikkat edilmesi gereken birkaç nokta vardır:

Sisteme kayıtlı bulunan hesapların aktifleştirilmesi için cep telefonu numaralarının ya da e-mail adreslerinin de ibraz edilmesi gereklidir. En az birinin sisteme kaydı istenir. İstenilen bilgilerin girilmemesi durumlarında onay kodu iletilemeyeceği için sistem kayıtları aktif hale gelemeyecektir. Üye olunduktan sonra sisteme kayıtlı üyelerin hesapları son işlem tarihinden itibaren 1 yıl içerisinde aktif olunmazsa ya da giriş yapılıp sistemde aktiflik yaşanmaz ise işkur üyeliği, sistem tarafından dondurulmaktadır. İşkur sistemine kayıtlı olan üyelerin tarafına gönderilen mesajlarında okunmadığı durumlarda 15 gün içerisinde sistem tarafından otomatikman silinmektedir.

İŞKUR Çalışma Saatleri

İşkur Çalışma Saatleri; 08:30-12:30/ 13:30-17:00 saatleri kapsamında hizmet vermektedir.

İŞKUR Kayıt Belgesi

İşkur Kayıt Belgesi, iş arayan T.C. vatandaşları için düzenlenen özel, resmi bir belgedir. 2017 yılında 687 numaralı KHK’sı ile yürürlüğe giren İşkur kayıt belgesi işverenlere, işe alacakları personel adaylarından bu belgenin istenilmesi zorunlu olmuştur. Bu duruma göre, sigortalı işçi istihdam etmek isteyen işverenler 2017 yılından itibaren bu belge sayesinde devletten belirli bir süre sigorta ödemesi desteği görmektedir. İşkur kayıt işlemi bitirildikten sonra kayıt belgesi için talepte bulunulduktan sonra destek talebinde bulunabilmektedir. Bunun içinde sisteme üye olunan İşkur merkezine gidilerek belge talebinde bulunulması yeterlidir.

E-Devletten İŞKUR Kaydı

E-Devletten İŞKUR Kaydı Öncelikle E-devlet sistemine girildikten sonra sistemde bulunan arama kısmına İŞKUR yazılır. Ekrana gelene seçenekler arasından İşkur İş Arayan butonuna tıklanarak sistemin iş arayanlardan istediği bilgiler girilir. İstenilen bilgiler sonrasında özgeçmiş kısmına tıklanarak aktivite alımı sağlanır. Daha sonrada sol kısımda yer alan iletişim bilgileri tekrar kontrol edilir. E-devlet üzerinden yapılan bütün güncellemeler sonunda İşkur kaydı tamamlanır.

NOT: E-devlet üzerinden yapılan kayıtlarda e-devlet sisteminde yer alan bilgiler senkronizasyon sebebiyle eşitlendiği için bilgilerin güncel olup olmadığının kontrolü gereklidir.

İŞKUR İban Kaydetme E-Devlet Üzerinden Nasıl Yapılır?

E-Devlet sistemi üzerine İşkur’a giriş yapılarak İBAN BİLGİLERİNİZİ GİRMEK İÇİN TIKLAYIN sekmesine tıklayarak ekrana yansıyan bilgilendirmeler ile en alt kısımda yer alan İban kutusunda bilgilendirmeleri okuyarak; metni okudum kabul ettim kutusunu işaretleyin. Daha sonra da bilgilerin kaydı yapılır.

EFT Nasıl İptal Edilir?

EFT İptali internet-online bankacılıkla birlikte kolaylık sağlayan EFT işlemi, Genel Müdürlüklerin onay sürecinden önce iptal edilmesi gerekmektedir. Para transferi işlemleri esnasında talimat aşamasında durduğu fark edilmiş ise bloke edilen paraların iadesi yapılmaktadır. EFT iptal ettirme yolları şu şekildedir:

  • Müşteri hizmetleri aranarak temsilci görüşmesi sayesinde, iptal işlemi yapılır
  • Mevcut banka şubelerine gidilerek iptal talebinde bulunulur
  • Online bankacılık işlemleriyle beklemekte olan para transferleri işlemlerine girilerek iptal işlemi sağlanır

Karşı Hesaba Geçen EFT İptal Sürecinde; gönderilmiş olan paranın EFT iptalinin yapılması için mevcut bankanın müşteri hizmetlerine bağlanarak iptal talebi istenilir ya da en yakın banka şubesine gidilerek destek istenir.

EFT Saatleri

EFT Saatleri: 09:00-17:00 saatleri arasında EFT işlemleri gerçekleştirilmektedir. Yalnız 18 Aralık itibariyle 7/24 saat boyunca EFT hizmeti alınması söz konusu olacaktır.

EFT Havale Farkı Nedir?

EFT Havale Farkı; Yani farklı bankalar arasında yapılan para aktarımları işlemleridir. EFT ücretleri bankadan bankaya değişiklik göstermektedir. Havale işlemi ise, mevcut bankanın diğer şubeleri arasında yapılan para aktarımı işlemidir.

EFT Sorgulama Nasıl Yapılır?

EFT Sorgulama işlemleri mevcut bankaların müşteri hizmetleri hattından arayarak ya da hizmet veriyorsa mevcut bankanın mobil uygulaması üzerinden yapılmaktadır. EFT sorgulama işlemi için sorgu numarasının bilinmesi gereklidir. Şayet EFT sorgulama numarası bilinmiyorsa banka ile iletişime geçilerek EFT sorgulama numarası alınabilmektedir.

İnternet bankacılığı kullanılması durumunda EFT sorgu kodu için para transferlerinin geçmişine bakılarakda tespiti mümkündür. Bunun için ilgili para transferlerinin makbuz detaylarında yer alan sorgu kodu,sorgu numarası ya da sorgu no olarak yer alan kısım kontrol edilerekte sorgulama için gerekli olan bilgilere ulaşılmaktadır.

EFT sorgu no’su bulunduktan sonra EFT sorgulama işlemi yapılabilmektedir. EFT işlemlerinin yapılmasından sonra tamamlandı bilgisi sorgulama işlemleri yapan kişilere verilerek işlem bitimi sağlanır. EFT Sorgulaması Hizmeti Veren Bankalar: Yapı Kredi, Akbank, DenizBank, QNB Finansbank, Vakıfbank, Ziraat Bank, Garanti Bank, İş Bankası EFT konusunda hizmet vermektedir.

Benzer Tarifeler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu