Abonelik İptali

İş Bankası Bireysel Emeklilik, İptali Ve İletişim 2023

İş Bankası müşterilerinin , Bireysel Emeklilik iptallerini yapabilmek için online ya da bizzat başvurularla birlikte İş Bankası Bireysel Emeklilik Sistemlerinden iptalini gerçekleştirebilmektedir. Bireysel Emeklilik İptalinin yapılabilmesi için ; İş Bankası müşterileri, İş Bankası Müşteri Hizmetleri hattın arayarak Biresyel Emeklilik iptallerini gerçekleştirebilmektedir. İş Bankası online bankacılığı ile de Bireysel Emeklilik Sistemlerinin iptal edilmesi mümkündür. Ayrıca İş Bankası şubelerine bizzat başvurular yapılarakta iptaller yapılabilmektedir.

İş Bankası Bireysel Emeklilik Sistemine Katılabilir miyim?

Fiil ehliyetine sahip olan vatandalar bireysel emeklilik sistemlerinden faydalanabilmektedir. Türk Medeni Kanunu’na göre kısıtlı olmayan ayırt etme yetisine sahip 45 yaş altı vatandaşlar sisteme dahil edilmektedir. Özel ve Kamu sektöründe yer alan çalışanlar emeklilik sistemine dahil olmaktadır. Bireysel emeklilik sistemleri emekliliklere ek olarak sunulan gelir kaynağıdır. Bu sistem kapsamın da müşterilerin maaşlarının bir de yaptıkları ödemelerinin küçük bir kısmı sistem birikimi için ayrılmaktadır.

İş Bankası Bireysel Emeklilik Avantajları

İş Bankası müşterilerinin kendi tasarruflarının yanı sıra %25 oranında devlet katkısıyla birikimlerin daha da çoğalmasını sağlamaktadır. Örneğin: 100 TL katılım payıyla sisteme dahil olunması halinde %25′ lik katkı payıyla bu miktar 125 TL olmaktadır.  Bu sisteme ek olarak sunulan emeklilik için yatırım fonları ana paralara eklenerek birikimlerin daha fazla değerlendirilmesi imkanını sağlamaktadır.

  • Bireysel Emeklilik, müşterilerinin birikim yapmasında katkıda bulunur
  • Bireysel emeklilik sistemine kayıtlı müşteriler, birikimlerine %25 devlet katkısı eklenir. Devlet katkısının üst limiti aylık brüt asgari ödemenin %25’ini oluşturmaktadır
  • Bireysel Emeklilik Sistemi fonunun ve tercih edilen şirketin değiştirilme hakkı bulunmaktadır. Bireysel Emeklilik Sisteminin banka bünyesinde şartlarından memnun bulunulmaması halinde başka bir bankaya geçiş hakkı bulunmaktadır
  • Emeklilik sistemine yapılacak ödemeler bütçelere göre arttırılıp azaltılabilmektedir
  • Bireysel Emeklilik Sisteminde kesinlikle vergi kesintisi yaşanmaz
  • Bireysel Emeklilik Sisteminde ödeme zorluğu yaşanması halinde istenilen zaman ödemelerin dondurulması sağlanır. Ayrıca sistemden çıkış sağlamak için dilenildiği zaman cayma hakkı da sözleşme kapsamında yer alır

NOT: Bireysel Emeklilik Otomatik Katılımı, Bireysel Emeklilik ve Yatırım Sistemi Kanunu içerisinde işverenler tarafından çalışanların dahil edildiği sistemdir. Otomatik Katılım Sistemi  T.C. vatandaşı olan 29 Mayıs 2009 tarihli 5901 sayılı olan Türk Vatandaşlığı Kanunu’nun 28. maddesinin kapsadığı kişilerden işyerlerin tarihte 45 yaş altı çalışanlarını otomatik olarak dahil olmasıdır.

İş Bankası Bireysel Emeklilik İletişim

İş Bankası ürünleri ve hizmetleri hakkında her türlü talep ve öneriler için;

  • www.isbanka.com.tr  adresi online üzerinden iletişim formu doldurularak,
  • 0850 724 07 24 telefon şubesi aranarak,
  • İş Bankası şubesi aracılığıyla,
  • Genel Müdürlüklerin sistemde kayıtlı posta adreslerine yazılı olarak iletilebilmektedir.

İş Bankası Bireysel Emeklilik Sorgulama Nasıl Yapılır ?

Türkiye Sigorta Birliği açıklamalarına göre, Bireysel Emeklilik Sistemi katılımcılarının bilgilendirilmesi için E-Devlet üzerinden e-Hizmetler bölümüne girilerek Emeklilik Gözetim Merkezi sayfasından Bireysel Emeklilik katılım katkısı bilgilerini ve limit bilgilerinin sorgulanması yapılabilmektedir. Ayrıca sistemin detaylı bilgileri İş Bankası şubeleri üzerinden de alınmaktadır.

İş Bankası Bireysel Emeklilik Ayrılma Talep Formu Nasıl Doldurulur ?

Bireysel Emeklilik ayrılma taleplerinin işleme alınabilmesi için www.isbank.com.tr web adresinden sözleşmeden cayma talep formunu indirerek doldurduktan sonra tebligata elverişli KEP adresi olan  isbankasi@hs02.kep.tr adresine e-posta gönderilebilir ya da İş Bankası Müşteri Temsilcilerine bağlanarakta bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Sadece İş Bankası Bireysel Emeklilik Sistemine kayıtlı müşterilerin sistemde en az 2 ay boyunca kalmak zorunluluğu bulunmaktadır. 2 ay sonunda sözleşmeden caymak isteyen vatandaşlar İş Bankasına Bireysel Emeklilik İptal Bildiriminde bulunmalıdır.

Müşterilerin, 3 sene dolmadan sistemlerden çıkması halinde de herhangi bir katkı payı ödemesi de söz konusu değildir. Burada sadece müşterilerin maaaşından kesilen ya da bizzat kendi ödedikleri katkı paylarının ödemeleri iade edilmektedir.

İş Bankası Bireysel Emeklilik Altın Fonu

Türkiye İş Bankası, hem Bireysel Emeklilik Sistemi hemde altına yatırım yapmak isteyen müşterilerine ana para korumasıyla birlikte Altın Fonu imkanını sunmaktadır. Bireysel Emeklilik Korumalı Altın Fonuyla birlikte müşteriler, en az %5 oranında kazanç elde edebilmektedir.  Altınların Amerika Doları cinsinden de baz alınan fon, müşterilerin kur riski taşımalarını da engellemektedir. Ayrıca müşteriler, sistemden ayrılmaları halinde de erken çıkış komisyonu ödemek zorunda da kalmayacaktır.

İş Bankası Bireysel Emeklilik İptali SMS İle Nasıl Yapılır ?

İş Bankası Bireysel Emeklilik İptali için en yakın şubelerden, online olarak www.isbanka.com.tr sitesi üzerinden ya da 0850 724 07 24 hattından Müşteri Hizmetlerine bağlanarak sistemden cayma taleplerini iletebilmektedir.

İş Bankası, İş Bankası Bireysel Emeklilik Sisteminin iptal edilmesiyle birlikte sistem kapsamında yer alan yapılmış ödemeler 1 ay süre içerisinde iadelerini yapmaktadır. Fakat müşterilerin bireysel emeklilik sistemlerinden çıkmış oldukları döneme göre sözleşme kapsamlarında yer aldığı gibi devletin vermiş oldujğu katkı paylarında kesintiler yaşanır.

İş Bankası Zorunlu Bireysel Emeklilik Sistemlerinden ayrılmak isteyen vatandaşlar; İş Bankası Müşteri Temsilcilerine 0850 724 07 24 hattını aramaları gerekemektedir. Müşteriler güvenlik sorularını cevaplandırdıktan sonra BES iptali talebinde bulunabilirler.

Benzer Tarifeler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu