Abonelik İptali

Anadolu Hayat Emeklilik İptali: Para İade, Talep Formu

Anadolu Hayat Emeklilik İptali yapmak için; Emeklilik döneminde iyi bir yaşam sürmeyi sağlayan bireysel emeklilik sistemi yatırım ve tasarruf aracı olarak ifade edilir. Bu kapsamda Türkiye İş Bankası tarafından sunulan Anadolu Hayat Emeklilik avantajlarından dileyen herkes yararlanabilir. Sistemden çıkmak isteyenler ise Anadolu Hayat Emeklilik iptali için 0850 724 55 00 müşteri hizmetleri numarasını arayıp çıkış yapabilirler.

Anadolu Hayat BES Özellikleri Nelerdir?

Anadolu Hayat BES özellikleri genç, yetişkin, çalışan ya da çalışmayan fark etmeksizin herkese yönelik olarak düzenlenmiştir. Bu sayede herkes Anadolu Hayat tarafından hazırlanan paketler içerisinden kendine en uygun olanı tercih edebilir. Genç emeklilik planı, çiftçilere özel emeklilik planı, DEV BES planı, ev hanımları emeklilik planı, geleceğe yatırım planı, usta emeklilik planı, doktorlara özel grup emeklilik planı, TSK mensupları emeklilik planı, Türk Eczacıları Birliği emeklilik planı ve kurumlara özel planlar seçenekler arasında yer almaktadır. BES kapsamında sunulan genel özellikler şu şekildedir:

  • BES kapsamında tüm kullanıcılara �vlet katkısı verilir. Bu tutar hesaplanırken aylık katkı payı esas alınır
  • Birikimler emeklilik yatırım fonları ile değerlenir
  • Katılımcılar anlaşmalı sağlık fonlarından indirimli olarak yararlanabilir.
  • İhtiyaç anında herhangi bir ücret ödenmeden sağlık danışmanlığı ve acil ambulans hizmeti alınabilir
  • Üyelik kapsamında yatırım danışmanlığı ve sosyal güvenlik hizmeti sunulur
  • Anadolu Sigorta’ya ait kasko, konut ve sağlık poliçeleri @’a varan indirimlerle kullanılabilir
  • Tercih edilen pakete göre katkı payı ödeme teminatı, kişiye özel yatırım danışmanlığı, özel müşteri hizmetleri, ferdi kaza teminatı gibi fırsatlardan faydalanılabilir

BES Nedir, Hangi Kanunla Yürürlüğe Girmiştir?

Bir birikim sistemi olan bireysel emeklilik sistemi yani BES aktif çalışma hayatı boyunca yapılan tasarrufların uzun vadeli yatırıma çevrilmesini sağlar ve emeklilik çağında yaşam standartlarının devam etmesine imkan tanır. Mecburi sosyal güvenlik sigortasının tamamlayıcısı olan bu uygulama Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından verilen sağlık ve buna benzer hizmetlere sahip değildir. Bireysel Emeklilik Sistemi 4632 sayılı Emeklilik Tasarruf ve Yatırım Sistemi Kanunu ile 7 Ekim 2001 yılında yürürlüğe girmiş, 27 Ekim 2003 tarihinde ilk emeklilik planlarına onay verilmesiyle birlikte fiili olarak başlamıştır. BES kullanım amaçları şu şekildedir;

  • İstihdamı artırmak
  • Ekonomiye uzun dönemli fon sağlamak
  • Ekonominin kalkınmasına destek olmak
  • Katılımcılara emeklilik dönemlerinde ilave gelir sağlayarak refah düzeylerinin yükselmesine katkıda bulunmaktır

BES Sisteminin Özellikleri Ve Emekli Olma Süresi

BES Sisteminin Özellikleri Ve Emekli Olma Süresi için; BES sisteminden fiil ehliyeti olan herkes yararlanabilir. 18 yaşını dolduran, ayırt etme gücüne sahip ve kısıtlı olmayan kişiler Türk Medeni Kanunu’na göre fiil ehliyetli olarak kabul edilir. Özellikle hiçbir sosyal güvenlik kurumuna bağlı olmayanlar için iyi bir fırsat olan BES çalışan ya da çalışmayan her kullanıcı için yüksek yaşam standartlarını sürdürmeyi esas alır. Sistemde sağlam bir denetim mekanizmasının olması sayesinde kullanıcılar gönül rahatlığıyla BES’ten faydalanabilir.

BES sisteminde emekli olma süresi 10 yıl olarak ifade edilir. Buna göre bu süreyi tamamlayıp 56 yaşını doldurmuş olan her kullanıcı emekliliğe hak kazanmaktadır. Bu durumda emeklilik ödemesi toplu ya da programlı geri ödeme şeklinde alınabilir. İsteyen kullanıcılar hakkını erteleyip katkı payı ödemesine devam edebilirler. Bunun için kişiye özel olarak sunulan “emeklilik gelir planı” incelenebilir.

Anadolu Hayat Emeklilik Ayrılma Talep Formu

Anadolu Hayat Emeklilik Ayrılma Talep Formu iptal işlemleri için kullanılmakta olup form doldurulup imzalanır ve kişinin kimlik fotokopisi ile birlikte eposta, posta ya da faks yolu ile genel müdürlük adresine iletilir. Faks için 0212 317 70 77 numarası, e posta için ise hizmet@anadoluhayat.com.tr adresi kullanılır. Posta yoluyla göndereceklerin ise Anadolu Hayat Emeklilik A.Ş. İş Kuleleri Kule:2 Kat:16 Levent 34330 İstanbul adresini kullanmaları gerekir. Form içerisinde yer alan genel katılımcı bilgileri ve form bilgisi kısımları okunaklı olacak şekilde doldurulmalıdır. Katılımcı bilgileri kısmında adı, soyadı, TC kimlik numarası, sözleşme yürürlülük tarihi, plan no, bireysel emeklilik sözleşme no gibi bilgiler yer alır.

Anadolu Hayat BES Cayma

Anadolu Hayat BES Cayma işlemlerinde kullanıcılara gerekli tüm bilgilendirme ayrılma bilgi formu üzerinden yapılır. Formda ayrılma halinde kaybedilecekler detaylı şekilde yer alır. Çalışan kişiler cayma hakkını kullanmak istediklerinde CAYMA yazıp boşluk bırakıp TC kimlik numarasını yazıp 5755’e kısa mesaj gönderebilirler. İlk katkı payı şirket hesabına yattığı günden itibaren iki ay sonrası BES cayma süresi olarak ifade edilir. Bu süre kullanıcılara otomatik olarak verilmektedir. Bu sürenin dışında otomatik sistem iptali için şirkete mesaj gönderildikten sonra 5 iş günü içerisinde kullanıcılara hesap özeti, ayrılma talep formu ve ayrılma bilgi formu gönderilir.

Anadolu Hayat Emeklilik İptali Para İadesi

Anadolu Hayat Emeklilik İptali Para İadesi için sözleşme şirkete ulaştıktan sonraki verilen ödeme talimatları iptal edilir. Yapılan tüm ödemeler hiçbir kesinti olmadan eğer varsa yatırım getirisi ile birlikte 10 iş günü içerisinde kullanıcıya iade edilir. Bu kesinti durumu fon toplam gider kesintisini kapsamamaktadır. Emekliliğe hak kazanmadan sistemden ayrılan kişiler için gelir vergisi kesintisi yapılır ve bu kesinti kişinin özelliklerine göre %5 ile arasında değişir. Kesintiler yatırım getirisi üzerinden alınmaktadır. Sistemden zorunlu sebeplerle ayrılmak da mümkündür. Eğer yaşam kaybı sebebiyle ayrılma olursa bu durumda ödemeler lehtar ya da lehtarlara yapılacaktır.

Benzer Tarifeler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu